wtorek, 2 kwietnia 2013

Masło tymiankowo- czosnkowe

Masełko tymiankowo-czosnkowe można podawać jako dodatek do befsztyków lub smarować nim pieczywo. Stopionym masłem można polewać gotowane warzywa.

  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 10 dag miękkiego masła
  • 3 łyżki posiekanej natki
  • 2 łyżeczki posiekanego tymianku
  • 2 łyżeczki startej skórki cytrynowej
  • 1/4 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu
  1. Czosnek przecisnąć przez praskę, rozetrzeć z solą.
  2. Przełożyć do blendera, dodać pozostałe składniki, zmiksować.
  3. Z masy uformować wałeczek i zawinąć go w pergamin.
  4. Włożyć do lodówki na 2 godziny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz